România, cel mai frumos parc natural al Europei

Munţii şi pădurile ar putea impune ţara noastră pe harta turistică a Europei, în condiţiile în care spaţiul carpatic este văzut tot mai des ca fiind marele parc natural al Bătrânului Continent.

Frumuseţea zonelor montane ale României, abia atinse de civilizaţie, pădurile şi văile largi, tradiţiile satelor româneşti încep să impună România treptat pe harta turistică a lumii. Presa străină începe să vadă spaţiul mioritic ca pe un echivalent al parcului naţional Yellowstone din Statele Unite, asta în condiţiile în care printre pinii din munţii noştri se plimbă jumătate din populaţia de urşi a Europei, iar pădurile noastre reprezintă o parte importantă din rezerva forestieră a Bătrânului Continent.

“Prin comparaţie cu pădurea carpatică, Elveţia este o grădină”, scrie prestigioasa publicaţie “Financial Times”, într-un articol dedicat explorării Transilvaniei.

“Bine ar fi ca România să urmeze exemplul statului Costa Rica, unde o treime dintre păduri sunt protejate prin lege. Ecoturismul este viitorul”, a declarat Paul Lister, fondatorul “European Nature Trust”, care militează pentru conservarea spaţiilor sălbatice precum Munţii Carpaţi acoperiţi de păduri.