Cele mai pitorești sate din România

Romania este cunoscuta peste hotare pentru frumusetea peisajului rural si “incapatanarea” cu care batranii din satele romanesti au pastrat traditiile si obiceiurile vii in sufletele lor. Pozele cu satele din Maramures, Transilvania, Bucovina sau Dobrogea au facut inconjurul lumii cu ajutorul retelelor de socializare. 

Poate cel mai faimos sat de la noi din tara, Viscri se poate mandri cu locuitori de seama. Pe langa mesterii iscusiti si femeile care tes cele mai faine covoare din tara, pe ulitele satului se plimba din cand in cand printul Charles care, indragostit de Romania si de traditiile noastre, a decis sa isi cumpere o casa in Viscri. Printul Charles este una dintre cele mai importante figuri din Marea Britanie, iar faptul ca el a ales sa promoveze satele romanesti peste tot in lume nu poate decat sa ne bucure si sa ne faca si mai mandri de patria si cultura noastra.

Sirnea este una dintre comorile ascunse ale Romaniei care asteapta sa fie descoperita. In sat nu sunt prea multe lucruri de facut, dar daca esti in cautarea unei destinatii edenice unde sa ti se umple plamanii de aer proaspat cu fiecare respiratie, Sirnea este una dintre cele mai bune optiuni. Pajisti verzi presarate cu cate o casa ici colo asteapta binecuvantarea soarelui in fiecare dimineata. Greierii iti vor da desteptarea si grijile orasului aglomerat vor disparea ca prin minune.

Ciocăneşti e alt sat de poveste situat pe valea Bistritei, pe drumul ce leaga Moldova de Maramures, nu departe de Vatra Dornei. Pe pancarta de la intrare scrie „sat muzeu”, pentru ca e unul dintre putinele sate romanesti care a reusit sa-si pastreze armonia arhitecturala. Elemenul care atrage cel mau mult sunt „casele incondeiate”.

1