Un roman, inginer de aeronave, restaureaza case vechi de sute de ani

Un inginer din Bihor, indragostit de trecut si de arhitectura, a avut inspiratia sa reconditioneze cateva constructii stravechi si sa le introduca in circuitul turistic. Nu ca pe niste muzee, ci ca pe niste case cu viata in ele, in care te simti ca intr-o poveste de acum 200 de ani. Acolo, stresul cotidian este inlaturat de linistea pe care ti-o dau elementele traditionale, pastrate intacte.

Viorel Lascu este inginer de aeronave si un mare indragostit de natura si traditie. N-a apucat sa isi practice meseria prea mult pana cand a plecat in strainatate sa isi caute de lucru. Iar viata lui a luat o intorsatura la care nici macar el nu se astepta.

Complexul de la Runcuri a fost ales vara aceasta ca si platou de filmare. Andrei Lascu a gasit aici locul perfect pentru un film de absolvire a unei universitati din Scotia.

Viorel spune ca este fericit ca exemplul sau a fost urmat de cativa prieteni care au facut lucrari similare in alte zone din Bihor. Casele batranesti de la Runcuri vor ramane, insa, probabil singurele dovezi ale felului in care se locuia acum doua secole pe acestea meleaguri.